old typewriter machine resting on an vintage desk

A to Z Writing Services: Get it “write”. Convert. Achieve.

Πού μπορώ να βρω περισσότερα για την επαγγελματική σου πορεία;

Διατηρώ επαγγελματικό προφίλ στο Linked In, με τους κυριότερους σταθμούς της πορείας μου. Feel free να πάρεις όσες πληροφορίες χρειάζεσαι από εκεί, για να κάνεις το επόμενο βήμα σου με περισσότερη σιγουριά.

Ποιες είναι οι γλώσσες εργασίας σου;

Τα ελληνικά και τα αγγλικά. Έτσι, ό, τι δημιουργήσουμε σε μία από τις δύο γλώσσες, μπορούμε να το μεταφέρουμε στην άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες σου, χωρίς να χάσεις επιπλέον χρόνο να ψάξεις για μεταφραστή/στρια χωριστά.

Εφαρμόζεις χρέωση με την ώρα;

Όχι. Κάθε είδος κειμένου έχει το δικό του τρόπο τιμολόγησης. Με την ώρα χρεώνω μόνο την απομαγνητοφώνηση, που είναι και το πιο σωστό. Η εμπειρία δείχνει ότι η χρέωση ανά ώρα σε υπηρεσίες όπως π.χ. η μετάφραση, η κειμενογράφηση, η επιμέλεια, ή η δακτυλογράφηση, πρακτικά, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση και όχι σε μείωση του τελικού κόστους για τους συνεργάτες μου.

Προσφέρεις “πακέτα”, όπως κάνουν οι επαγγελματίες στο Upwork ή στο Fiverr;

Λόγω του ότι ειδικεύομαι σε παραπάνω από μία υπηρεσίες γραφής, έχω τη δυνατότητα να προσφέρω συνδυαστικά πακέτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες σου, με απευθείας συνεννόηση και χωρίς μεσάζοντες.

Δοκιμαστικά free κείμενα κάνεις, εφόσον σου ζητηθούν;

Όχι. Αυτή είναι μια συνήθης πρακτική στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον πρόκειται για μόνιμη θέση μισθωτού κειμενογράφου με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. Για ελεύθερους επαγγελματίες με αποδεδειγμένο portfolio και δημοσιευμένες δουλειές, αυτή η διαδικασία είναι χάσιμο χρόνου και για τις δύο πλευρές.

Αναλαμβάνεις διαχείριση περιεχομένου website;

Ναι, δημιουργώ τα κείμενα του website σου και εφόσον έχω κωδικούς, μπορώ να τα ανεβάζω, να τα παρακολουθώ και να κάνω updates, πάντα σε συνεννόηση μαζί σου. Αυτό μπορεί να γίνεται σε μηνιαία βάση ή μεμονωμένα, όποτε εσύ κρίνεις ότι χρειάζεται.

Αναλαμβάνεις και διαχείριση περιεχομένου social media;

Δημιουργώ το περιεχόμενο που χρειάζεται για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως δεν αναλαμβάνω πάντα τη διαχείρισή τους, εάν δεν είμαι σίγουρη ότι α) είμαι εξοικειωμένη με ένα δίκτυο και β) έχω διαθέσιμο χρόνο να το κάνω.

Είμαι ακόμα στο ξεκίνημα της δραστηριότητάς μου. Πώς μπορώ να επωφεληθώ από τις υπηρεσίες σου;

Εάν προς το παρόν, δε χρειάζεσαι κάποιο είδος μόνιμης συνεργασίας, μπορεί να ενδιαφέρεσαι για κάτι άλλο: Mία ή περισσότερες συμβουλευτικές συναντήσεις, όπου θα δούμε μαζί τους προβληματισμούς σου, την ιδιαίτερη φωνή σου προς τα έξω, όπως και  ποια βήματα μπορείς να ακολουθήσεις στη στρατηγική επικοινωνίας σου. Κι ό, τι θες εσύ αξιοποιείς, στο δικό σου χρόνο.

Σπουδάζω και θέλω βοήθεια με την εργασία μου. Μπορείς;

Ναι, αναλαμβάνω την επιμέλεια, τη διόρθωση και τη μετάφραση εργασιών, καθώς και συμβουλευτικές συνεδρίες με στόχο να έχεις ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν αναλαμβάνω όμως την εξολοκλήρου συγγραφή της φοιτητικής σου εργασίας, γιατί τίθεται σοβαρό νομικό και ηθικό ζήτημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος, μπορείς να ενημερωθείς εδώ.

Ψάχνω για δουλειά εδώ και καιρό. Πώς μπορείς να συμβάλεις;

Έχω βρεθεί στη θέση σου και ξέρω πως είναι. Μπορούμε να βελτιώσουμε αισθητά την εικόνα του βιογραφικού σου, να φτιάξουμε μαζί το cover letter σου, να δούμε τι λείπει από το resume ή το portfolio σου, τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. Επίσης, δικαιούσαι μία έκπτωση, εφόσον αποδεδειγμένα είσαι εγγεγραμμένος/η στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ και μου στείλεις τη σχετική βεβαίωση.

Ποιες δουλειές λατρεύεις να κάνεις;

Όλες μου οι δουλειές με ιντριγκάρουν, με ξεχωριστό τρόπο η κάθε μία. Η χαρά μου όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν συνεισφέρω σε περιβαλλοντικά και alternative εγχειρήματα με οικολογικό και κοινωνικό πρόσημο, σε start ups, νέες εκδόσεις, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ευεξία και τα ταξίδια!

Χρειάζομαι τις υπηρεσίες σου, όμως οικονομικά πιέζομαι.

Καλό είναι να έχεις προνοήσει να καλύψεις το κόστος της συνεργασίας μας, γιατί μου αρέσει να διαβιώ με αξιοπρέπεια, όπως όλοι μας. Σε αυτήν την περίπτωση, δες  μήπως σε όλο το free υλικό που έχω ανεβάσει, βρεις κάποιο tip ή πληροφορία για να ξεκινήσεις μόνος/η σου. Και όταν με το καλό νιώσεις πιο σίγουρος/η, μιλάμε για να δούμε τι επιπλέον μπορεί να γίνει.

Υπάρχουν δουλειές που δεν αναλαμβάνεις; Γιατί;

Δεν αναλαμβάνω δουλειές που σχετίζονται με casino, τυχερά παιχνίδια, ιντερνετικό τζόγο κ.λπ., γιατί δεν επιθυμώ τα κείμενά μου να ωθήσουν τους συμπολίτες μου σε βλαπτικές συμπεριφορές. Για τους ίδιους περίπου λόγους, δε συνεργάζομαι με εταιρείες καπνιστικών και άλλων εθιστικών ή αμφίβολων προϊόντων υγείας, όπως ούτε και με πολιτικά κόμματα ή σχετιζόμενα με αυτά οργανώσεις.

Τι γίνεται με τους τρόπους πληρωμής και το ΦΠΑ;

Ανάλογα με την έκταση του project, ορίζεται η προκαταβολή, οι δόσεις ή η εφάπαξ εξόφληση του ποσού. Υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα μέσω Paypal ή απευθείας μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό. Ισχύει το 24% που εφαρμόζεται σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες αναγράφονται λεπτομερώς στην προσφορά που θα σου αποσταλεί, όταν με το καλό ξεκινήσουμε.

Ώρες επικοινωνίας; Δια ζώσης ή online;

Δευτέρα – Παρασκευή, πρωί – απόγευμα, 10.00 πμ – 14.00 μμ & 17.00 μμ – 8.30 μμ. Σάββατο από 9.30 πμ μέχρι 15.00 μμ. Και δια ζώσης και online, ανάλογα με τη φύση του έργου και τη γεωγραφική απόσταση. Υπάρχει ελαστικότητα, κυρίως σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης.

Ποιες είναι οι ανάγκες σου αυτή τη στιγμή;

Let me know σε αυτό το λινκ: https://forms.gle/VJXMCYQY1abTquXu9

Δεν θα σου πάρει πάνω από 5′!

 

Copyright © 2021. Αθηνά Ζωγραφάκη. “All rights reserved”.